martes, 14 de junio de 2011

Una pràctica higiènica

L’endemà que un terratrèmol de 5,1 graus en l’escala de Richter sacsegés Llorca deixant un balanç de 8 morts i una cinquantena de ferits, la majoria de diaris catalans se’n van fer ressò a les seves portades. La magnitud del sisme ho justificava. Però no tota la premsa va actuar de la mateixa manera. Si un es llevava a alguna de les comarques gironines i comprava El Punt no veia la catàstrofe de Llorca a la coberta.
El Punt és una publicació amb clara vocació comarcal i qui el compra sap què hi trobarà notícies locals. Tot i així només 500 kilòmetres separen la localitat murciana de Catalunya i la gravetat dels fets difícilment podia evitar que apareguessin en portada. És per això que alguns lectors van quedar perplexes.
Finalment Pep Collelldemont, defensor del lector, admetia en nom del diari el passat diumenge que havia estat un error injustificable de càlcul de prioritats. Cal destacar que la resta d’edicions d’ El Punt incloïen el terratrèmol en portada, i un matís: no només s’admetia l’error, sinó que Collelldemont reconeixia que no era la primera relliscada d’aquestes característiques. Una dosi d’honradesa que sempre resulta higiènica, sobretot si s’intenta millorar en el futur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario