martes, 14 de junio de 2011

Majoria absoluta, llibertat restringida

Recep Tayyip Erdogan ha estat reelegit primer ministre turc gràcies a la majoria absoluta de la seva formació, el Partit per la Justícia i el Desenvolupament. Ahir La Vanguardia acompanyava la notícia amb una informació vinculada: Dos periodistes d’investigació turcs, Nedim Sener i Ahmet Sik, es troben a la presó.
Els fets es remunten al 4 de març i The Guardian se’n feia ressò a través de Roy Greenslade. La notícia indicava que el primer treballava pel diari Milliyet i va ser nomenat heroi de la llibertat de premsa mundial l’any passat per l’ International Press Institute (IP), mentre que el segon pertanyia a la publicació electrònica odaTV.com.
S’acusa els dos reporters (The Guardian parla de 5 periodistes més detinguts en la mateixa operació) de pertànyer al grup Ergenekon, una organització armada i golpista que precisament Sener i Sik investigaven. L’últim llibre de Sik, L’exèrcit de l’Iman, no ha estat publicat per censura policial, i detallava la suposada infiltració d’una secta islàmica liderada Fetulah Gülen en les forces de seguretat de l’Estat.
Malgrat ser un recordatori de la mala salut democràtica a Turquia, sorprèn que la notícia aparegués ahir a La Vanguardia, més de tres mesos més tard dels fets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario