martes, 14 de junio de 2011

Mirades al Brasil

El passat diumenge El País i La Vanguardia publicaven reportatges sobre el present del Brasil, però amb plantejaments molt diferents.
El corresponsal de La Vanguardia a Sao Paolo, Fernando García, analitzava els obstacles que s’està trobant la presidenta Roussef: una inflació per damunt dels augments salarials, falta de mà d’obra qualificada, una creixent bombolla immobiliària, el retard en les obres del Mundial de Futbol i l’oposició a les seves lleis en favor dels drets dels homosexuals per part de sector evangèlics.
L’últim que mencionava amb brevetat García era la pèrdua de la votació d’una llei forestal a l’Amazònia, precisament el tema que centrava el reportatge de Francho Barón a El País. El Congrés acaba d’aprovar amnistiar els delictes contra la vegetació fins el juliol del 2008, ampliant al mateix temps les zones agropecuàries que podran ser desforestades. La reforma, a la qual Roussef s’oposava, s’haurà d’aprovar ara al Senat. Mentrestant, els assassinats d’activistes mediambientals no s’aturen: n’han mort 216 des del 1996, 5 entre el 24 i el 30 de maig d’aquest any.
El resultat de totes dues peces semblava una col•laboració entre els dos diaris per fer una bona radiografia dels problemes de la gran potència emergent de Sud-Amèrica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario