lunes, 16 de mayo de 2011

Un convidat entre l’ statu quo


L’edició barcelonina d’ El Punt publicava el passat dissabte una crònica sobre un acte de la candidatura per Barcelona de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Crida l’atenció, primer, que s’hagi inclòs un acte de SI de gairebé mitja pàgina en el diari i , segon, el titular de la notícia.
En les sis pàgines dedicades a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona, tret de SI només apareixien els partits que actualment tenen representació al consistori (entenent la coalició Unitat Catalana com una extensió d’ERC, actualment amb 4 escons a l’Ajuntament). Les enquestes, a més, no donen cap escó a la formació independentista encapçalada per Espot a la capital catalana. Per quin motiu, doncs, apareixia un acte de campanya d’aquest partit minoritari i no el de cap altre?
El titular de la peça també contrastava entre la resta, molt més informatius: “Espot fa una classe magistral a la Pompeu”. Més enllà del col·loquialisme amb la Universitat Pompeu Fabra, sobta el terme “classe magistral”. Una lliçó del candidat Espot?
Al final de la crònica s’entén el titular: els estudiants que hi van assistir no van fer preguntes. Si un no es llegeix la peça, però, pot entendre-ho diferent. Causalitat o intencionalitat?

No hay comentarios:

Publicar un comentario